“Assalammualaikum”

Saturday, April 16, 2011
Dalam Botol Mana?

Salam semua,

mood solehah nie... ekekeke
dah lama meks  x ber blog nie, sampai rasa kekok lak nak cite... cite ape... cite sediy ler... okey la ape pun meks cite na...

Dalam Botol Mana?

tengok title pun da tau kan mek nak cite pasal apekan...
1st mek da tonton cite nie...
dari ape yang mek lihat, filem ini menceritakan keputusan yang silap kerana CINTA, ruby tukar diri dia sebabkan CINTA bukan sebab nak jadi diri sendiri, pasal tue bila ade sedikit krisis dia memberontak dengan CINTA. Benar dan memang kenyataan benda nie ade berlaku, cuma yang mek rasa x sukanye bila penerbit meletakkan label semua Transexsual adalah seperti ruby nie, bagi mek itu dah salah sangat tau, transexsual yang sebtulnye bukan dalam golongan ruby nie sebab weolls x sama dengan theyolls, x sama yer. Kes ruby nie kes CINTA bukan Kes kecelaruan Gender, dia tukar pun sebab CINTA bukan sebab nak jadi diri dia.
bagi siapa yang da tgk cite nie mesti dapat lihatkan, bertapa kadang2 CINTA buat org sanggup buat ape saje... Penerbit cakap cite nie berdasarkan cite sebenar, mek rasa org yg punye cite nie sangat kasihan... sebab bodo tukar sifat sebab Jantan... Uols Kalau nak jadi diri mek cuma boley kata pada uols "silakan uols", tapi kalau nak jadi seperti kehendak jantan... alamatnye lepas kena tinggal, wig kejung pun tertanggal. last2 ape tinggal Y buatan kuldech jugak jadi teman... moteep (Yess uols mek da kembali)
jadi adek2 ku yang sangat mek syg, siapa nak buat idung ke Y ke (.)(.) ke, boleh buat kat kuldech na... asalkan ape yang uols buat tue tuk diri uols bukan sebab CINTA... kalau Sebab CINTA... meks jamin CINTA yang kononyer sejati itew akan tamat bila uols da xde guna lagik buat CINTA itew... x Bercaye... cube ler... ekekeke... kalau mek mek bako jerk jantan tue... kite cincang, bako dan buang buat umpan ikan.... *tetiba terfikri sesuatu...(sambil senyum....) opsss terlebih sudeh...


Bersambung......


Posted at 02:10 am by shasha_anuar
 

Friday, July 10, 2009
~Tukar Konsep Blog~

Ola...


Salam semua, dan diharapkan sihat la hendaknya ye... bagi yang belum tau siapa diri ku ini dan bagi yang baru pertama kali masuk blog ini, mek ingin ucapkan slamat datang dan untuk pegetahuan anda ini bukanlah blog ilmu mahupun rujukan thesis bagi Uols, ini just blog layan tintong dan luahan rasa mek sahaja, dan segala bahasa yang digunakan mungkin buat anda pening dan kadang2 mek sendiri pun x faham ape yang mek nukilkan dulu... ADO lakan... So kalau just nak layan masa Uols mencari sesuatu dan menerjah alam yang lain selamat datang anda berjaya akhirnya...


Konsep Baru


Pada permulaan mek start menjadi bloger adalah dari dasar ikut2 kot, mungkin sebab xnak orang Label ketinggalan so mek pun start la buat blog tapi masa tue mek still xde konsep, dan cara mek... semua atas dasar follow, dan kadang2 topic yang ntah ape2 pun mek akan buat asalkan mek x ketinggalan dalam dunia bloger nie, dulu memang akan ade kepuasan kalau ade yang bagi feedback pasal nukilan mek dan mek akan lagi seronok nak buat lagi... Dari blog nie jugak mek dapat kenal ramai kawan dan ade yang mek pena jumpa dan ade just friend di alam maya nie je, maybe mek jenis pendiam so kalau orang yang mek x kenal susah kot nak ramah2 tapi bila da kenal rapat, 'MAYA KARINA YANG TAU”. Sebenarnya mek still tercari2 ape konsep yang sesuai untuk blog nie, haruskah mek menutup blog yang da berusia 4 tahun ini? Oh dich Uols... banyak memory di sini na... walaupun cacmarba ayat nya tapi itew la gaya mek... tapi skarang nie mek nak letakkan blog nie dalam satu gred yang tersendiri ade konsep dan manfaat secara halus mahupun terang dan tajam... Asalkan tak melangar akta Multimedia lakan.. *matilamek... (sanggup bercelana kecik seminggu?) Kalau nak ikutkan bidang yang mek ceburi banyak bidang keje admin, sukan dan sales pun boleh ceritakan, pena jugak nak buat konsep sukan tapi bila fikir balik Funny la kalau mek story sports... tapi kalau nak selit2 cikit pun boleh kot... yang base nyer mek nak cari satu konsep yang betul2 Shashamilano ... Nanti mek fikir na... dan tunggu na cara dan gaya itew nanti...


Posted at 10:38 pm by shasha_anuar
 

Tuesday, May 12, 2009
~Ukur Kebolehan~

Assalammualaikum...

siapa yang cakap keje kat bahagian level 1 nie senang? datang supervise staff and lepak2... kalau siapa yang cakap camtu, mek ucapkan cuba la apply jawatan admin level... baru ko tau gaji yang sebesar itew adalah untuk kerja yang sebesar itew jua...

Tapi mek tetap yakin kebolehan sendiri akan membantu kita kalau niat kita betul dalam keje walaupun ape jawatan yang ko sandang kalau semua serah kat budak bawah, mek rasa bukan dia yang akan maju sebab kalau dah lama budak tue buat keje ko je nanti bila dah lebih advance dari ko senang2 dia nak naik dan kick ko dalam alam department itew... mana mungkin ? semuanye mungkin Uols dalam dunia gawat nie...

dan walaupun gaji mek x macam mereka yang berscroll cop university tapi mek akan cuba dari bawah... memangla rendah "ape daya mak bapak x kaya nak antar U tambah dengan mek nie x pandai so" start dengan bawah la... dulu masa kat kelab sukan pun mek dari bawah sampai la mek naik level 3 dalam department itew, skarang nie mek nak cuba lagi kat company nie... harap mek dapat duduk dalam board lak... MATILA CITA2 TINGGI MELANGIT...MAMPU? 

BTW dalam dua minggu lepas mek benar2 tertekan dengan assigment yang boss mek bagi... buat outing pertama depatment mek ngan sup department mek itew skali... dah la nak pegi outing nyer 9th May bagi assigment lak 9th April, dalam masa sebulan mek kena uruskan aktiviti itew... matilamekkan... kenape mek kena buat? jawapannyer mudah je... mek adelah committe department itew so kena buat keje nie la...

Outing tue mek plan nak buat kat Port Dickson, mek suka tau bila bab PD nie... sebab dekat je ngan KEM Askarkan...opsss... so weols plan cari penempatan, pengankutan, makan minum, dan aktiviti sepanjang outing itew.... dah la keje kat office pun kena buat nak uruskan outing skali... matilamek kan... so sebagai committe mek dan presiden buat meeting dan lantik ajk tuk buat outing nie.... ramai Uols kiteorang lantik 15 orang... tapi yang buat keje nyer bawah 10... keji sangat... mula2 sukarela nak buat than bila dah tertekan terus "pull out" tapi itew x lemahkan semagat mek dan rakan yang lain... walaupun outing itew ade sedikit kelam kabut "mestila Uols 1st Outing tuk dua department" tapi tetap berjalan seperti yang dirancang, tempat kat CORUS PARADISE RESORT sangat happening yer... tapi dah dua minggu kebelakangan nie mek x berape cukup tido, so bila dah selesai mek syukur sangat... thanks sangat kat committe members sebab faham tanggung jawab yang di berikan... cuma next time, mek harap kalau nak bagi assignment tue bagi la dua bulan lebih awal...

OK la jumpa lagi nanti na..


Posted at 12:28 am by shasha_anuar
 

Wednesday, March 18, 2009
~Selamat~

Ola Uols....

Entry Ari Nie Just nak Ucapkan "Happy Belated Birthday" *Betulka mek eja nie? tatau...Kat somebody yang special tuk mek, walaupun dia dah disappear... tapi mek harapkan ape yang dia lakukan di hari ini dan mendatang sejahtera hendaknya... Semoga panjang umur dan murah Rezeki... Ingat pesan umi awak di Tawau sentiasa... 

Selamat Hari Jadi...(16th March)

Meks jugak nak ucapkan pada Prof. Imah, Selamat kembali....mek rasa girang skals bila tau Uols da kembali... Adek2 semua mari isi form kemasukan Unifonen skarang...

ok la

PAPAI


Posted at 02:44 pm by shasha_anuar
 

Thursday, March 12, 2009
~ Tahap Transeksual ~

C�mo Est� Usted?....Spanish(Uols ape khabar?)


Assalamualaikum Uols...

Tahap kecenderungan bagi golongan Third gender nie ade beberape tahap dan tahap yang paling tinggi dan jauh skali adalah tahap "x pecah lobs"  tahap itew pun ade dua juga jenis dia... tapi bukan itew yang mek nak kongsi... ape yang mek nak kongsi nie berkenaan hal Tahap transexsual sebab mek x arif bab2 kecenderungan yang lain jadi mek lebih suka beri view bagi ape yang mek rasa dan dapat... sorry kalau ade kesilapan pada fakta atau ape2 je la ye... sebab mek blaja pun stakat darjah enam skolah inggeris je...

so bagi yang kata mek nie tingtong...mek nak ucapkan...

ok Skarang LET... Pegi ketahap-tahap Transexsual....


tahap naluri da xdapat nak tampung perasaan


slalunye tahap nie setiap transexsual akan dapat rasakan, dimana mereka da x boleh nak tolak ape yang mereka rasa dan slalunye individu yang terlibat dengan krisis nie lifestyles dia macam orang normal tapi dalaman mereka memberontak, pada masa ini juga segelintirnye cuba menidakkan perasaan yang mereka rasakan dan cuba mengelak dan mek rasa x ramai yang berjaya menidakkan, walaupun idup mereka macam normal secara luaran la... tapi percayalah... akan ade sesuatu...

sesuatu sangatkan....Opsss


dan bagi yang da x boleh nak mengelak mereka akan memilih jalan mereka sendiri dengan berusaha menjadi kearah gender yang mereka rasakan yang sebetulnya tuk mereka . pada tahap nie jugak mereka akan lebih dekatkan diri dan kecenderungan pada benda yang berlawanan dengan gender mereka, malah kecenderungan nie jugak da dapat mereka rasakan dari azali lagi... mungkin keadaan melibatkan perubahan hormon atau mungkin psikologi mereka sendiri... bergantung la kan.

adekah Otak Uols Begitew...? Yes Uols....

tahap Hormon Terapi

tahap hormon terapi, adalah tahap yang kedua dan ianya merupakan jalan bagi merealisasikan naluri kewanitaan, dengan mengambil Hormon yang terkawal dan berskala tetap, tahap steroid Androgen dalam badan akan dapat di sekat bagi menampakkan ciri feminin pada wajah dan angota badan....(gituh Ayat Buku Teks gituh...) 

Pengambilan Hormon Nie terdapat 2 pilihan antaranya pill Tablet ataupun suntikan, slalunye lakan memakan pill tablet adelah pilihan yang popular sebab murah dan mudah didapati....

Pill Tablet

Kalau X tintong bukan premarin... kalau nak jadi awet muda makan satu papan na...


Androcur haruz di cover ngan pill kalsium na... kalau nak rasa macam mana osteperosis(betulka mek aje nie...tatau...) makan la 5 biji skali telan....


Progynova sangat berkesan bagi membentuk buah dada.. gituhh...


yang nie ade progestrone... baik tuk kulit na...

ini amat penting untuk memastikan diri x pecah lobs... Uols kena amik dua type of Hormone dan seeloknye cuba elakkan amik berlebihan. bagi memberikan sifat feminin Uols kena pilih 3 hormon yang amat mek recommendkan iaitu Diane35, Yasmine atau Progynova, dan kuantiti nye adalah berbeza na.... kalau nak ikut sukatan standard oleh mereka yang pakar, sekurang2nye Uols kena amik 4-6mg Estradial sehari... jadi baca sukatan bagi setiap tablet na... bagi yang amik Progynova Uols Wajib amik Spironalatone (Androgen Blocker) sebab Progy xde Kuantiti progesterone yang cukup tuk block kejantanan Uols... dan haruz ingat na... jangan overdosi... nanti tintong jangan salahkan mek sebab mek da bagi tau dari awal tadi setiap pondan lain kadar metabolisme..

Suntikan


KAN.. Sakit la...

Kaedah nie lebih cepat hasilnye sebab ia terus menyerap kat badan selepas disuntik... dan slalunye mereka yang nak lakukan suntikkan nie akan pegi ke klinik yang sesuai tuk lakukan suntikan itew... atau lebih berani lagi theyols akan lakukan suntikan secara sendiri (matila ko mat piit...) jenis suntikan pulak ade dua tau Uols Intravena atau intramascular... dan bagi suntikan Hormon adelah dari jenis intramuscular(IM) di pinggul... stok product bagi IM injection susah nak dapat kat malaysia sebab ianye dikawal dan terkawal... slalunye stok mereka dapat melalui jalan "dalam" itew x boleh mek nak detailkan na... Haruz ingat na.... jangan suntik sesuka hati ko na... ko hinggat senang?.... bahaya na... so bagi yang nak amik hormon suntikan dapatkan nasihat pakar....


hati-hati na... kalau x confident jumpa dokter atau suster...


tahap Pre-Operation

bila da sampai tahap nie, cara hidup Uols akan 100% seperti seorang women, pergaulan dan tingkah laku akan seperti seorang perempuan dan bila sampai tahap nie mereka akan lakukkan beberape perubahan pada fizikal seperti contoh membentuk payudara, besarkan pinggul dan membuat perubahan pada bentuk muka.

Cantikkan... (nampak x susuk dia..?oppss...)

Bab suntikan Collagen atau botox nie slalunye makyam2 je yang tau kat mana port dan orangnye... dan harga nye bergantung pada pengaruh makayam Uols, kalau nak besarkan payudara tanpa operation pilihan suntikan pun ade tapi mampu ke Uols tahan 80 jarum....? tahan ka? kalau tahan Syabas Uols.... dan bagi yang nak buat perubahan secara kekal dan direct, kaedah pembedahan slalunye akan mereka buat kat negara jiran sebab kat sana meriah Uols, kalau ko nak buat kat malaysia boleh cuma masalahnye mampu ke?.... nak jimat pegi la luar negarakan... lagi boleh cuci mata... betul x MAYA KARINA... opss(da x pecah lobs da pondan itew...LJ je yang pecah...)


ini bukan Man Belon Punya tau...


Branikah Uols memasukkan Hak milik Man Belon dalam tubuh Uols...? matila mek...


tahap Post-Operation

Tahap yang paling Extrem nie... bab nie mek akan bagi info yang lite2 je na... sebab  ianye very sensetif katanye... "Anu Dalam Botol" *matila mek... bila da sampai tahap nie Uols da x boleh patah balik... so keputusan tuk lakukan benda nie kena sedalam-dalamnye... sebab kalau da buat x boleh nak sambung balik nyeh...  buat benda nie pun kat malaysia xde Uols... bagi mek la... kalau nak buat benda nie haruz pegi kaunseling dulu kat tempat yang betul sebab impak bagi mereka yang bertindak ke tahap nie amat besar na... kalau ko bahagia.... tahniah Uols... kalau ko merana esoknye... Jgn salahkan sesiapa na...(salahkan Amir RL3) *I'm Sorry... So kaunseling dulu diri... letakkan diri tue penting dulu than buat keputusan yang wajar tuk diri na... jgn nanti kerana nafsu badan binasa... (gituh ayat Al-Kuliyyah... matila meks....)


Teknik SRS ( sangat ngeri ye...)

Kesimpulan

Kesimpulannye Setiap Benda yang Uols nak Buat Seharuznye atas kehendak naluri sendiri dan mesti faham nilai-nilai yang baik na... walau ape yang Uols pilih, Keluarga haruz Uols letakkan kat tempat yang Pertama, sebabnye Uols x boleh bergerak seorang dalam hidup na... dan kite haruz letakkan beberape aspek dalam setiap yang dilakukan....benda tue Uols semua tau ape na...

Ok la sebelum mek jadi tingtong... baik mek tamatkan entry nie na...

Kenyataanku

Segala maklumat visual adalah diambil melalui beberape lawan web yang mek x tau kat mana begitu jugak dengan segala maklumat yang mek berikan sekiranya berlaku percanggahan dari segi fakta atau awta skalipun, mek Boleh katakan I'm Sorry.... itew adelah kelemahan mek na... dan segalanye berbentuk hiburan dan Adek2 semua mek x nak tanggung jawab na atas "kanker" ke ape pun masalah uols kelak...

ok semua....

bye...


Posted at 03:59 pm by shasha_anuar
 

Monday, March 02, 2009
~kehendak diri @ Pandangan Masyarakat~
Ola...

ayuuuk lama sudah mek x tulis something kat blog nie, maybe da lama x tergerak nak story sesuatu pasal diri atau ape yang mek pandang... so xde mende nak kongsi katenye la...
jap nak lari tajuk jap.... Uols semua pena dengar perkataan  "RENTAN" (bagi Pondan lama Ye...) adekah perkataan itew da lama digunakan?... *matila mek x pena guna... ADO?... larik... sejak menjak nie "Geng Bus skolah mek" slalu guna perkataan itew yang mereka maksudkan bagi kata ganti nama "SENTAP" tapi katenye "RENTAN" more kejam sentapan dari "SENTAP" (matila mek tatau ape yang mek merepek) *matila... so perkataan itew digunapakai seiring dengan keadaan tintong geng2 mek...opsss mek tau "RENTAN" pun dari Maya Karina (KB) mek... *matila mek yang ter akhir tau...
contoh ayat ye...
situasi  = Maya terasa sakit ati ngan perangai lakinye yang slalu x layan nafsu nye dan dia mengadukan pada KBnya Anggun
dialognye = "nyeh mak RENTAN ngan laki mak, mak ajak main dia xmo... mak RENTANNNNNN" *voleeeyy?

Ape2je la nyeh....

Oklah masuk balik laluan asal (matila mek tintong) tajuk kite kali nie adelah Hak diri @ pandangan masyarakat... (motip kan... slama nie ade ke pondan amik tau pandangan masyarakat...tatau...)
isu nye macam nie Uols... selama nie kan masa mek dalam lingkungan Almari... mek sering tertanya pendapat orang sekeliling berkenan pondan nie, Teruk sangat ke Pondan nie... ? walaupun mcm mana punya baik pun pondan itew kalau bab masyarakat Theyols still blakang skali... Alasan masyarakat still ade sprt contoh : "pondan nie cuba melawan fitra Tuhan, bla bla bla bla....." but alasan beserta pemahaman dapat membantu golongan pondan... setahu mek la kan Ramai pondan yang mek kenal tergolong dalam lingkungan elit dan diberikan kepercayaan oleh sesetengah Agensi swasta yang mengamalkan Dasar terbuka (Open Policy) tujuan mereka bukan nak menyokong tetapi nak gunakan kelebihan yang ade pada Pondan nie...
Mek faham Pelembangaan Negara kite da tetapkan Golongan Pondan x boleh sama sekali menukar status diri mereka yang asal kepada identiti baru bagi mengelakkan perselisihan antara Agama. So pandangan masyarkat sebenarnye x penting bagi mek, kerana masyarakat still manusia dan setiap unit dalam masyarakat tue still ade kekurangannye.. jadi mek pun ade alasan mek sendiri...
so penerimaan nie mek mulakan ngan keluarga mek sendiri, mek tunjuk kan diri mek still ok dan care family walaupun mek da jadi macam nie... dan pada masa yang sama mek buat beberape research pasal Pondan dan memondan, memang sepatutnye mek dari dulu lagi da start buat research pasal benda nie tapi mek rasa takut2 je... so mek pun start buat la keputusan mek jadi seperti diri yang mek nak jadi... manusia yang rasa diri nye lain dari kenyataannye... (mek x rasa mek salah) Kajian tuk Hormon Therapy kite kena kaji sebetul2nye sebab setiap pondan lain paras metabolismanye... so mek start amik hormon bagai tue pun ikut sukatan yang disarankan kat satu web site nie... nak jumpa pakar endokrine mek x mampu.... bagi yang masih samar2 pasal system endokrin dan tahap hormon pasal benda2 nie mek akan detailkan nanti kat lain entry... (adek2 kena buat camnie takut nanti ape yang Uols buat slama nie atas dasar pengaruh) so mek sering juga baca rencana kat web site ts dan srs, seperti yang slalu mek baca slalunye kalau bab perubatan benda nie xde masalah tapi kalau libatkan budaya dan agama benda nie salah... so time tue Uols nak letak diri Uols kat mana... siapa Uols sebenarnye... jadi mek rasa kan siapalah kite dalam masyarakat kalau kite xde kendiri sendiri... mek da cuba tolak kehendak mek nie tapi semakin mek tolak semakin mek rasa x tenteram... jadi masyarakat hanya suka lihat jaguh dan wira tapi x suka lihat kenyataan...
contoh lagi satu... filem kontraversi yang bakal di filemkan... "katanye la...." anu dalam botol" cantik ke cerita tue? mek bukan x sokong Raja Azmi nak "berdakwah" tapi bagi mek dia pun duduk dalam side masyarakat... pesan mek pada Raja Azmi " Uols da Kaji ke newhalf punya life style... bukan Shemale ye... Newhalf... kalau Uols skolah mesti Uols tau... jangan nak main sedap je buat cerita... kalau x tunjuk kenyataan, Newhalf badan x sesasa ARY PUTRA YE..." motip tetiba mek lari tajuk... (peduli ape mek punye blog... matila mek tetiba RENTAN ngan Raja Azmi)... mek selalu lihat masyarakat sering memandang Pondan nie gay... ello...! pondan cikloy jantan ye, x suka diloy jantan... yang di loy tue lain na... tetiba buat mood drama "BUKAK API"... mana la pegi jelita kan dalam bukak api... Uols best... dan pada mek lakan kehendak diri itew paling penting kerana ape yang kite buat kite yang tanggung... kalau baik dapat kat kite kalau buruk pun dapat kat kite... so pandangan masyarakat nie sebenarnye bermusim... percaya la..."x caya?  cuba pandang kat TV... Musim AF uols....) matila mak tintong.....

P/S : segala kenyataan yang dibuat oleh Shashamilano adalah bedasarkan pandangan beliau dan sekiranya ade mengaitkan sesetengah individu secara terang mahupun samar2, itew cuma hanya pandangan...





Posted at 06:04 pm by shasha_anuar
 

Wednesday, October 24, 2007
~My Team Oiii My Team~
Assalamualikum...

Mek x faham dengan matlamat sebenar Shebby Sigh... nak meningkatkan martabat bola kite atau nak jatuhkan?...
dia x belajar lagi ke dari kesilapan MyTeam 1 dulu?
Bagi Mek lakan... kalau nak memupuk satu pasukan yang terbaik untuk berlawan dengan pihak luar....(macam INDONESIA) persediaan bukan hanya sekadar melepaskan batuk kat tangga... kite kena peka la... yang nak kite lawan siapa... "anak ayam x boleh bersabung dengan ayam jalak"...bila dah kalah banyak pulak alasan... yang buat mek lagi geli usus... dan semua bahagian rectus adominis mek niekan... stetment x profesional En Shebyy itu sendiri.... "Persiapan tuk sambut pengantin da di buat sebaiknye... bila tiba masa bersanding pengantin x tiba".... siapa pengantin nye...? pelikkan... Bola sepak Kite nak cuba bangun dangan muka baru kat FAM... tapi permainan konda-kongdi Shebby sigh akan memjejaskan imej Bola kite... memang mereka semua amatur(MY TEAM 2)... tapi kite kena bijak pilih lawan...nak memupuk pemain/pasukan hebat bukan 1 tahun... paling kurang 10 tahun tuk lihat hasil...tolong la jangan sia-sia bakat yang dipupuk...
x pernah dengar ke pepatah orang sukan... kegagalan/kesilapan cara jurulatih pertama atlit itu akan menjejaskan atli itu sampai bila2... sebab atlit baru nie umpama baby nak berjalan jika mummy ajar jalan senget... senget la baby tu jalan sampai besar... nak belajar jalan betul semula... masuk kelas catwalk.... Ado...
TOLONG la Ye...

Posted at 08:08 pm by shasha_anuar
 

Friday, June 29, 2007
~Mek Kursus VS lepak Down Town~
Assalamualikum...

Ayiiook... penat sundelll, minggu nie... Semalam mek baru abis kursus selama tigo hari di Mont Kiara... penat yang berbaloi tau...
kursus tu anjuran Majlis kecergasaan Kebangsaan...
Kursus Asas Instruktur Kecergasan Fizikal
"siapa nak belajar Aerobic?... call mek na..." Abang2 yang minat nak rasa kemutan tahan 5 email mek na....*matila mek Lari gaya Watson...
ramai jugak super women dan abang askar pergi...(matila mek Mood coverina Hashim waktu tue)
walau ape pun syok sangat tau... dapat kenal dengan budak2 yang sihat dan cergas...(mek suke..)
malam, sehari sebelum tamat kursus pulak kami diberikan pelepasan tuk beriadah... so mek dan akak askar dan akak insuran... "tetap nie... nak promote Mama Hot.." dam Abang2 rock climbing jalan kat DownTown, matila dah dekat kat Tasek..."betul tak agnes ...?"  masa kat sana abang rock climbing nie buat rawatan resdung kat  situ..."sambil2 tue mek tarik theyols kat kedai Minyak Belacak... matila mek.... sungguh tekun Theyols...Menyesal mek...
Than Bila dah lepak kat situ dalam kul 3.00am baru masuk kem semula... ADO?...
masa nak balik kem... boleh pulak sesat sampai ke pantai dalam, Tujuan nak elak tol... kena bayar RM1.60... rasaain... baik mek lalu Kerinchi link... cepat dan mudah... Betul x Mama Hot Lina... Opss...

sebelum mek tamat kan sesi entry mek nie... mek nak tanya kat Uols semua...
ADA INSURAN KA?
Kalau x email mek... baik untuk jaminan masa depan...
betul X MAMA HOT?...

papai...


Posted at 07:09 pm by shasha_anuar
 

Tuesday, January 23, 2007
Abang Sham
Assalamualaikum....

Sorry na... mek dah lame dich update entry mek... almaklumkan....mek busy....*matila mek (busy ka?)...

mek nak story pasal keadaan dimana mek pecah lobs dengan  orang yang NO1 mek paling respect selain abang Long mek dalam dunia nie..... siapa na...?
SEPUPU mek la.....
dia dan abang Long mek la manusia yang faham mek sejak ayah dan emak mek bercerai sampai la sekarang....

Walaupun dah pecah lobs , dan mek bayangkan kalau pecah lobs dengan sepupu mek nie mesti pecah kepala... tapi lain na situasinye....
(sebabnye kami nie dulu sejawatan kat outlet kedai fitness....masing2 dulunye bersixpac, bicep, dan otot2 yang lain....)
KO ADO...
(rahsia body mek solid semula.... diet terlampau...Bukan Herbalife na.... mek dich mampu....)

dan ayat yang buat mek rasa makin hormat pada dia....

" Abang x kisah ko nak jadi ape pun &&%, yang penting kau hormat orang tua, x buat kerja yang x berfaedah, ingat Allah..., itu dah cukup, kau pun dah besar tuk fikir..."
(banyak lagi na.... tapi just point cukup la na....)
puncanye pecah lobs.... mek dah jelas dan terang nampak pondan...
KO ADO?

sepupu mek nie memang orang yang mek paling hormat dan sayang... masa mek disisihkan keluarga dia la satu2 umat yang bantu berikan keyakinan tuk mek hidup...hingga hari nie...
dan mek berjanji dalam diri mek...
" abang sham, mek akan sentiasa membantu Uols dan isteri Uols walau ape pun keadaannye...."

BUKAN SENANG NAK DAPAT ORANG YANG FAHAM LUARAN DAN DALAM..
KITA HANYA DAPAT LIHAT ORANG YANG MEMAHAMI BILA KITA LUARANNYA HEBAT.....(RUPA, EKONOMI,KETURUNAN)
mek bukan nak menghakimi ahli keluarga yang lain tapi ini kenyataannye...



Posted at 08:10 pm by shasha_anuar
 

Wednesday, November 15, 2006
~sorry na... belum update~
assalamualaikum...

matila dah lama dich update sampai kena carut dengan prof imah....
kan...

tunggu na kemunculan terbaru...


P/S: ini dikira upate ke?....motif?
bye na...

semoga berjaya agnes & kimie....
hidup mentor...tunjuk ajar ku makayam....

Posted at 05:30 pm by shasha_anuar
 

Don't buy Vista Security
Next Page


+ + + + + + +

Profile

 

shasha_anuar
April 12th
kajang


Tag Board

   
Calendar

<< September 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Links






Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


RSS Atom
rss feed



Salmah - Get the Pink